Întâlnirile Internaţionale de la Cluj – ediţia V-A 2015

octombrie 06, 2015 · Dineu Editia V-a

Teatrul Național Cluj-Napoca a organizat cea de-a V-a ediție a festivalului anual ÎNTÂLNIRILE INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ, al cărui scop a fost promovarea dialogului internațional prin teatru, inițierea şi realizarea de colaborări culturale în spațiul național și internațional. Ediţia din acest an a avut loc în perioada 6-11 octombrie 2015.

Numeroși directori de festivaluri internaționale de teatru și-au anunțat prezența, din țări precum Italia, Portugalia, Spania, Israel, Germania și Turcia. Alături de aceștia, importanți oameni de cultură din țară au participat la spectacolele și dezbaterile propuse în această ediție a festivalului.

Publicul va putea urmări spectacole produse de Teatrului Național Cluj-Napoca, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Maghiar de Stat Cluj și Teatrul „Aureliu Manea” Turda.

Cea de-a cincea ediție a ÎNTÂLNIRILOR INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ, intitulată Europa Noastră, deschide teatrul clujean înspre marile întrebări care străbat moștenirea socio-culturală comună țărilor europene de astăzi, prin prisma confruntărilor constructive ale tinerelor generații de regizori și actori cu generația experimentată a artiștilor teatrului românesc. Încercând constant să se redefindească în decursul secolelor XX și XXI, arta teatrală a oglindit mereu problemele identitare europene, precum și răspunsurile latente ale multiculturalității cotidiene.

 

Foto credit: Nicu Cherciu